Halve Finale Beker van Vlaanderen NRG VC Geel (1e Divisie) – E. Zwevezele A (1e Prov): 3 – 0 (25-21, 25-22, 25-15)

9 maart 2020 21:20

In de halve finale van de Beker van Vlaanderen moesten de Zwevezeelse dames op bezoek bij NRG VC Geel. Deze ploeg speelt in 1e divisie en staat op een mooie derde plaats met slechts 11 verloren sets. Gelukkig zijn de dames van trainer/coach Wim Vertenten goed op dreef en konden ze zonder enige druk de verre verplaatsing aanvatten. Ook heel wat Zwevezeelse supporters hadden de weg naar de sporthal in Geel gevonden en zag Elckerlyc, dat startte met een voorgift van 4 punten, het eerste punt noteren in set 1 (0-5). Zwevezele deed meer dan meespelen en dwong de coach van het 2 reeksen hoger spelend Geel al snel tot het nemen van een 1e TO (4-10). Dit veranderde niks aan het spelbeeld. Elckerlyc bleef op een hoog niveau acteren en bij 7-14 was Geel reeds toe aan een 2de TO. Ook deze TO zorgde niet direct voor de kentering. Een bom van de bezoeksters, gevolgd door een zelfde bom van de thuisploeg resulteerde in een 12-17 tussenstand. Dan schakelde de thuisploeg een versnelling hoger en kwam punt per punt dichter. Wim probeerde de opmars te stoppen met 2 TO’s op korte tijd maar toch stond het even later 20-20 en toonde de thuisploeg waarom het op de derde plaats staat in 1e divisie. In money time was Geel duidelijk baas en kon het de set afsluiten met 25-21 setwinst. Hier had misschien wat meer ingezeten voor de dames van Elckerlyc? Kon Zwevezele ook in set 2 hetzelfde niveau halen en even lang stand houden? De thuisploeg probeerde het wel op een andere manier. Met zeer gevarieerd aanvalsspel trachtten ze de verdediging van Elckerlyc te ontregelen. Maar de dames van Zwevezele waren bij de les en liepen uit tot 4-7 en 6-10. Geel kon verdedigend haar niveau opkrikken en werkte de opgelopen achterstand weg dankzij hun sterk spelende opposite (11-11). Elckerlyc bleef aanklampen (15-15) maar moest daarna een 4-punten voorsprong voor de thuisploeg toestaan (20-16). Was het over en out voor Elckerlyc? Nee hoor, ze vochten zich terug in de wedstrijd en bij 21-21 was alles te herdoen! Toch wel knap van onze dames, je speelt tenslotte op verplaatsing en tegen een ploeg die 2 reeksen hoger speelt. Het werd nog 22-22 maar opnieuw kon de thuisploeg op het eind van de set het verschil maken en ook winst in set 2 laten optekenen (25-22). Zwevezele kon nu al met opgeheven hoofd naar huis gaan. Konden ze het de thuisploeg nog eens moeilijk maken in een derde set? Coach Wim roteerde 3 posities. Geel begon aan set 3 met de opslag en kreeg de kans om al onmiddellijk te scoren maar de aanval ging buiten (0-5). Na een nieuwe fout van de thuisploeg stond het 1-6. Daarna verhoogde de thuisploeg de opslagdruk en kreeg Zwevezele het moeilijk. Tot 9-9 kon Elckerlyc nog aanklampen maar moest dan toch zijn meerdere erkennen in een beter spelende thuisploeg. Zoals zo dikwijls in een wedstrijd was de opslag versus de receptie bepalend voor het verloop van de set. Geel was daar nu duidelijk de betere in won dan ook verdiend set 3 met 25-15 en stoot op die manier door naar de finale van de Beker van Vlaanderen. Uiteraard mogen de Zwevezeelse dames bijzonder fier zijn op hun parcours in deze bekercompetitie. Ze kunnen zich nu volop focussen op het verloop van de competitie waar ze volop strijden voor de titel. Dank aan alle aanwezige supporters. Volgend weekend is er op zaterdag opnieuw competitievolleybal en dit om 16u in Ruiselede. Supporters, op post aub. Eddy Vanco