Dames 1e Prov. B. D. Dadizele A – E. Zwevezele A: 2 – 3 (26-24, 14-25, 25-22, 19-25, 9-15)

2 maart 2020 14:20

De dames van trainer/coach Wim Vertenten stonden voor een heel moeilijke opdracht, een wedstrijd spelen op het terrein van Dadizele was in het verleden meermaals een moeilijk te omzeilen klip. En zoals je straks zal lezen was het ook ditmaal niet anders. Thuis werd nipt gewonnen met 3-2. Rekening houdend met de 5 op 6 van Dadizele tegen het tweede geklasseerde Bevo Roeselare zouden onze speelsters top moeten zijn om ook die wedstrijd naar hun hand te zetten. Schrik moesten ze zeker niet hebben want ze bewezen de laatste weken in zeer goede doen te zijn maar het nodige respect voor de tegenstrever was hier zeker op zijn plaats! De aanwezigheid van heel veel supporters gaf ook al onmiddellijk aan dat het niet ging om een doordeweekse wedstrijd maar wel degelijk om een topper in de hoogste provinciale reeks! De dames van Zwevezele startten het best aan de wedstrijd (0-3) maar bij een 4-4 tussenstand nam de thuisploeg al meteen over (6-4). Zwevezele liet niet begaan en bij een 7-7 tussenstand kon het opnieuw een kloofje slaan (7-10) maar al even snel was alles terug gelijk (11-11). Zwevezele kon nog éénmaal afstand nemen (14-17) maar van dan af was het verschil nooit groter dan 2 punten. Het niveau was misschien niet heel hoog, de spanning des te meer want het winnen van een eerste set is altijd goed voor het verder verloop van de wedstrijd. Na een 23-23 tussenstand kon de thuisploeg een eerste setbal afdwingen maar deze werd van op de hoek door Elckerlyc ongedaan gemaakt (24-24). Zwevezele serveerde de volgende bal out (25-24) en nu kon de thuisploeg wel de setbal verzilveren en kwam op die manier 1-0 voor. Dat was toch even slikken voor de vele meegereisde supporters van de fiere leider. Maar goed, Zwevezele toonde de laatste weken dat het mentaal sterk is en zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Dit toonden ze dan al meteen in set 2. Tot 9-9 was er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht, daarna zette Zwevezele de scheve situatie van set 1 recht en won het de set met alleszeggende 14-25 winstcijfers. Zo gingen de bordjes weer gelijk (1-1). Op naar de belangrijke derde set. En daarin kon de thuisploeg het eerst wat afstand nemen (11-8) na het winnen van een mooie rally. Maar Zwevezele schakelde een versnelling hoger en kon de achterstand ombuigen naar een voorsprong van 2 punten (13-15) en zelfs 3 punten (14-17). Maar ook de thuisploeg toonde heel wat veerkracht en stond enkele tellen later opnieuw gelijk (19-19). Een foutje aan de kant van Zwevezele (21-20) noopte de Zwevezeelse coach tot het nemen van zijn tweede TO. Dadizele bleef kalm en vergrootte zijn voorsprong tot 3 punten (23-20) en kon ondanks nog 2 wissels aan de kant van Zwevezele toch de belangrijke derde set naar zich toe trekken (25-22). Intussen was de winst van het tweede geklasseerde Bevo reeds op het internet verschenen, verlies met 3-1 zou betekenen dat Zwevezele niet langer leider was. Deze vaststelling zorgde op de Zwevezeelse tribune niet direct voor heel veel vreugde. Maar het geloof in de dames van hun ploeg is groot, dus iedereen hoopte dan ook op een goede afloop. Uiteraard had Dadizele de wind in de zeilen en was de druk in het Zwevezeelse kamp niet minder geworden. Maar zoals hierboven al geschreven zijn de dames van Zwevezele mentaal heel wat sterker geworden en hebben ze dit seizoen al een aantal scheve situaties recht getrokken. Dus, waarom nu ook niet? Het was hard werken voor elk punt temeer daar Dadizele alweer hun sterke verdediging etaleerde en hun aanvallende kracht door het midden. Mede daardoor kwamen ze achtereenvolgens 10-8 en 16-13 voor. Nu moest het toch wel gebeuren voor Zwevezele. Na een tweede TO kon Zwevezele terugkomen (17-17), om even later zelf 3 punten uit te lopen na een knap tweeblok op de hoek (17-20). Deze achterstand kon de thuisploeg niet meer goedmaken en moest na een 19-25 setwinst voor Zwevezele een vijfde set toestaan. Wie de wedstrijd naar zich toe zou trekken was helemaal niet duidelijk? Zwevezele won de toss en begon met de opslag aan de wedstrijd en liep snel 1-4 uit, voldoende voor een eerste TO van de coach van Dadizele. Met succes want de achterstand werd weggewerkt en omgezet naar een voorsprong (6-5). De spanning was te snijden, wie kon het best met deze situatie omgaan? Uiteraard was de druk in het Zwevezeelse kamp groter want ze wilden kost wat kost deze wedstrijd winnen om achtervolger Bevo op een zo groot mogelijk achterstand te houden. Na een foutieve opslag van Dadizele werd van kant gewisseld bij een 7-8 tussenstand. Nog even kon Dadizele gelijke tred houden (9-9) maar dan maakte Zwevezele 6 punten op rij en kon het ook deze wedstrijd winnend afsluiten (9-15). Het had al weer bloed, zweet en tranen gekost. Maar toch opnieuw een knappe overwinning tegen een zeer lastige tegenstrever die misschien over de beide wedstrijden iets meer had verdiend?! Een zeer dikke proficiat aan de coach en speelsters van Zwevezele maar evenzeer een dikke proficiat aan de coach en speelsters van Dadizele voor de mooie pot volleybal! Uiteraard ook een welgemeende dank je wel aan alle Zwevezeelse supporters die op deze regenachtige en winderige zaterdagavond de sporthal boven de knusse zetel verkozen. Volgend weekend staat een heel bijzondere wedstrijd op het programma van Elckerlyc Zwevezele A. Dan spelen ze de halve finale in het kader van de Beker van Vlaanderen op het veld van 1e divisieploeg (2 reeksen hoger) NRG VC Geel, wedstrijd op zaterdag 08 maart om 20u30. Supporters, ook daar rekenen de speelsters en trainer/coach op jullie steun. Eddy VCB