Dames 1e Provinciale B&W C. Lendelede B – Elckerlyc Zwevezele A: 1-3 (23-25, 21-25, 25-19, 22-25)

9 februari 2020 18:25

Na een knappe overwinning tegen 2de divisieploeg D. Wevelgem in het kader van de Beker van Vlaanderen en een plaats in de halve Finale van die bekercompetitie moest Elckerlyc vorig weekend op bezoek bij Lendelede B dat op een mooie zesde plaats staat in het klassement. Een gemakkelijke verplaatsing was het zeker niet temeer daar Elckerlyc A met een beperkte kern deze wedstrijd moest aanvatten. Het begin van set 1 was uitermate boeiend en mooi om naar te kijken. De twee ploegen gingen er vol voor en dat leidde tot een aantal heel mooie en zeer lange rally’s. De stand bleef lang gelijk (4-4, 9-9) maar dan kon de thuisploeg een eerste kloofje slaan (13-10). Coach Wim Vertenten riep zijn speelsters even naar de kant maar even later was de kloof nog steeds 3 punten (16-13). Zwevezele profiteerde nu van een aantal foutjes bij de thuisploeg en kwam bij 18-18 terug op gelijke hoogte. De spanning steeg op de beide tribunes want beide ploegen lieten elkaar niet los (19-19, 20-20). Het volgende punt was voor Elckerlyc (20-21), meteen het sein voor de eerste TO van de thuisploeg. En ja, opnieuw stond het gelijk (21-21) en werd het ook 22-22. De Zwevezeelse spelverdeelster zorgde met een listige 2de handsbal voor de 22-23, een foutieve receptie bij de thuisploeg zorgde voor een eerste setbal voor Zwevezele. Niet meteen de goede want de Zwevezeelse aanval ging buiten maar niet getreurd, Zwevezele kreeg nog een kans en dit keer werd de bal wel tegen de grond gespijkerd, meteen goed voor eerste setwinst voor de bezoekende ploeg (23-25). Heel wat opluchting op de Zwevezeelse tribune. Laat ons set twee maar wat minder spannend maken was de mening van iedereen! De start van set 2 was voor de leider in het klassement in elk geval beter dan in set 1. Het stond meteen 0-3, zou de thuisploeg wat aangeslagen zijn na het nipte verlies in set 1? Maar nee hoor, ze zetten onmiddellijk die achterstand recht en kwamen 9-5 voor. Lendelede ging steeds beter en beter spelen en kon vrij veel, te veel, scoren van op positie 4. Kon Zwevezele daar een antwoord op vinden? Niet direct want het werd 13-8 en we noteerden al een tweede TO voor Zwevezele. Deze TO zorgde dan toch wel voor de kentering want het ging in één ruk van 13-8 naar 13-16 in het voordeel van Zwevezele. Lendelede kon nog éénmaal terugkeren (16-16) maar dan kon Elckerlyc definitief afstand nemen en de set winnend afsluiten met 21-25. Set 3 verliep helemaal in het voordeel van de thuisploeg en werd verdiend gewonnen met 25-19. Kon Lendelede nog de bordjes gelijk hangen of ging de bezoekende ploeg toch met de 3 punten naar huis? Dat moest het verloop van de wedstrijd duidelijk maken. Tot 4-4 bleef alles gelijk maar dan leek Lendelede op weg naar een vijfde en beslissende set. We noteerden de tussenstanden 12-6 en 13-7 en alweer snel een tweede TO van de bezoekende coach. Opnieuw zorgde de TO voor de ommekeer, het ging van 13-7 naar 13-10 en nu ook een eerste TO voor de thuisploeg. Het volgende punt was voor de thuisploeg (14-10) maar Zwevezele toonde heel veel mentale kracht en karakter en werkte de achterstand helemaal weg (15-15). Iedereen schoof stilletjes aan op het puntje van zijn of haar stoel. Het bleef super spannend tot 22-22. Dan scoorde Zwevezele driemaal tereke, 2 heel mooie aanvallen van op positie 2 en een blok op dezelfde positie. 22-25 en 1-3, alweer 3 punten voor de fiere leider in het klassement. Het was zeker niet de meest academische wedstrijd van Zwevezele maar ze toonden opnieuw heel wat karakter en mentale sterkte wat een belangrijke troef kan zijn in de strijd om de titel! Een dikke proficiat aan de coach en alle speelsters! Volgend weekend is er geen wedstrijd, dan vindt de Finale van de Beker van België plaats. De volgende wedstrijd gaat door op zaterdag 22/02 in de Zwevezeelse sporthal tegen het niet te onderschatten Dames Volley Waregem en vangt aan om 18u30 in plaats van 20u00 (wegens karnaval). Supporters, op post aub. Eddy VCB