Dames 1e Provinciale G. Gits A – Elckerlyc Zwevezele A: 0 – 3 (22-25, 13-25, 26-28)

20 januari 2020 11:30

Voor de tweede wedstrijd in de terugronde van de reguliere competitie moest Elckerlyc op bezoek bij Gidas Gits, momenteel derde laatste in het klassement. In de heenmatch bewees promovendus Gits dat het zeker zijn plaats had in 1e Provinciale. Het was dus uitkijken of zij zich nog beter hadden aangepast aan het hogere niveau. Ze begonnen in elk geval niet slecht aan de wedstrijd maar dit hadden ze vooral te danken aan de foutenlast van Zwevezele. Maar de leider in het klassement herpakte zich zeer snel en kwam naast de thuisploeg (5-5). Toen Elckerlyc 2 punten uitliep (5-7) noteerden we een eerste TO van de thuisploeg. Deze onderbreking resulteerde in een beter spel van Gits en ze kwamen op hun beurt naast en over hun opponent (10-8). Zwevezele scoorde nu 2 maal op rij, daarna ging de thuisploeg 2 maal receptioneel in de fout en stond het 10-12, het sein voor een tweede TO van de thuisploeg. Deze keer met minder resultaat want korte tijd daarna bedroeg het verschil reeds 4 punten (11-15). Toch vocht de thuisploeg zich opnieuw in de set (15-16) en was het tijd voor een TO van de bezoekende ploeg. Ook deze TO zorgde voor het gewenste resultaat met als gevolg een vijfpunten voorsprong voor Elckerlyc (15-20). De coach van Gits probeerde het nog met een wissel maar setwinst zat er voor hen niet meer in. Ze kwamen nog tot op 2 punten (22-24) maar via een mooie aanval van de Zwevezeelse opposite rondde Elckerlyc de set winnend af (22-25). Over set 2 kunnen we kort zijn. Na een 2-2 tussenstand toonde Zwevezele zich duidelijk sterker dan de thuisploeg en stond het in geen tijd 13-25 en meteen een 0-2 voorsprong voor de leider in het klassement. Dan maar snel naar set 3. Het eerste punt was voor de thuisploeg maar via goed verdedigend werk kon Zwevezele opnieuw het laken naar zich toe trekken en een riante voorsprong uitbouwen (6-13). Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar nee, daar besliste de thuisploeg toch even anders over. Ze raapten al hun moed bijeen of dachten de Zwevezeelse speelsters dat het al over was, in elk geval zorgde Gits voor de aansluiting en kwam terug tot op 1 punt (12-13). Daarna was het voor het eerst in de wedstrijd spanning troef en dit bleef duren tot op het eind van de wedstrijd. De thuisploeg kon 3 setballen niet verzilveren (24-23, 25-24, 26-25), daarentegen was de eerste set- en meteen ook wedstrijdbal voor Elckerlyc wel de goede en wonnen ze de wedstrijd met 0-3 (26-28). Zo blijft Elckerlyc uiteraard op kop van het klassement en loopt het zelfs 3 punten uit op Bevo Roeselare B dat het onderspit moest delven tegen Dadizele. Komende zaterdag een thuiswedstrijd om 20u00 tegen Bevo Roeselare C. Supporters, op post aub. Eddy VCB