Dames 1e Provinciale P. Zedelgem A – E. Zwevezele A: 0 – 3 (23-25, 14-25, 19-25)

22 december 2019 17:10

Kon Zwevezele opnieuw aanknopen met de overwinning na het verlies vorig weekend tegen medeleider Bevo Roeselare? Nog steeds zonder één van zijn sterkhouders moest Elckerlyc op bezoek bij Packo Zedelgem dat zich mooi in de topvijf van de klassering heeft genesteld. Een gemakkelijke opdracht zou het dus zeker niet worden, temeer daar de confrontaties in het verleden tussen beide ploegen telkens weer opnieuw spannende wedstrijden opleverden! Elckerlyc liep in set 1 onmiddellijk 0-3 uit maar het antwoord van de thuisploeg was heftig, het ging van 0-3 in één ruk naar 7-3 en dat had vooral te maken met de stevige opslag van de thuisploeg en de mindere receptie van de bezoekende ploeg. Trainer/coach Wim Vertenten vond het welletjes en probeerde met een TO de opgang van Packo te stoppen. En dat lukte, Zwevezele won het volgende punt (7-4) en kwam bij 10-10 opnieuw langszij. Bij 12-12 liep de thuisploeg opnieuw 2 punten uit en greep de Zwevezeelse coach opnieuw in met een tweede TO. Deze onderbreking zorgde niet meteen voor de kentering, nee de thuisploeg kon nog meer afstand nemen en kwam 20-16 voor. Zedelgem ging daarna 3 maal na elkaar aanvallend in de fout (20-19), een mooi blok in het midden zorgde opnieuw voor een gelijke stand (20-20). De volgende aanval lukte wel voor de thuisploeg (21-20), daarna lagen 2 fouten in receptie aan de basis van een achterstand van 3 punten voor Zwevezele (23-20) en kwam de thuisploeg heel dicht bij setwinst. Zwevezele kon een eerste setbal voor Packo verhinderen (23-21) en zorgde van op de opslaglijn voor de ommekeer. Een ace (23-22), een receptiefout (23-23) , een aanvallende misser van de thuisploeg (23-24) zorgden een beetje onverwacht voor een eerste setbal voor Zwevezele. De goede opslagreeks werd verder gezet en resulteerde in alweer een receptiefout voor de thuisploeg en meteen eerste setwinst voor de leider in het klassement (23-25). Oef, heel wat opluchting op en naast het terrein voor iedereen van Zwevezele! In set 2 was er heel wat minder spanning. De thuisploeg moest in set 2 even bekomen van het verlies in set 1 en zag Zwevezele onmiddellijk uitlopen (1-6). Ze konden nog even de schijn ophouden (7-9) maar Elckerlyc liep al even snel verder uit (7-13). Zwevezele toonde zich nu duidelijk de betere ploeg en won heel gemakkelijk set 2 met overduidelijke winstcijfers (14-25). Wat een verschil in spanning met set 1. Kon de thuisploeg nog een vuist maken of mochten de dames van Zwevezele zich al heel snel opmaken voor de jaarlijkse kerstmarkt in Zwevezele? Ze begonnen in elk geval opnieuw scherp aan de set (0-3). Deze voorsprong konden ze behouden tot 6-9 maar dan vond Zedelgem haar beter spel terug en dank zij een secure verdediging kwamen ze opnieuw gelijk (10-10). Zwevezele moest hard werken voor elk punt en moest na een 14-14 tussenstand even de rol lossen (19-16). Maar dat was dan ook het laatste wapenfeit voor de thuisploeg. Zwevezele kon opnieuw dankzij een goede opslagreeks en goed verdedigend werk de achterstand wegwerken (19-19) om kort daarna de set en de wedstrijd winnend af te sluiten met 19-25! Een mooie overwinning zonder setverlies tegen een altijd moeilijk te bekampen tegenstrever. Met deze overwinning sluit Elckerlyc Zwevezele de heenronde af op de eerste plaats! Een dikke proficiat aan trainer/coach Wim Vertenten en alle speelsters. Volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Vlamertinge B en gaat door op zaterdag 11 januari om 20u00 in de Zwevezeelse sporthal. Langs deze weg wil Elckerlyc Zwevezele al zijn supporters fijne feesten en het allerbeste voor 2020 wensen. Eddy VCB