Dames 1e Provinciale VKT Torhout C – E. Zwevezele A: 0-3 (17-25, 23-25, 23-25)

2 december 2019 12:30

VKT Torhout had na 4 verlieswedstrijden 3 wedstrijden op rij gewonnen en was dus in goede doen. Om geen puntenverlies te lijden kwamen onze dames maar best op het terrein met de nodige focus. En dat bleek ook zo in set 1. Het ging alras naar 2-8 en een eerste TO van de Torhoutse coach. Deze onderbreking bracht voor de thuisploeg niet de nodige verandering. De verdediging van Zwevezele stond op peil en ook aanvallend liep alles naar wens. Set 1 werd dan ook gemakkelijk gewonnen door de leider van het klassement met duidelijke 17-25 cijfers. Ook in set 2 ging Elckerlyc het best van start en liep het 3 punten uit (3-6). Toen er velen dachten aan een “wandeling in het park” nam de thuisploeg het commando over na een 8-8 tussenstand. De verdediging van de thuisploeg stond nu ook op punt en Zwevezele had steeds meer moeite om te scoren. Torhout kwam op voorsprong (10-8) en noopte de Zwevezeelse coach tot een eerste TO. Maar Torhout had duidelijk moed geput uit zijn eerste voorsprong en stond even later al 5 punten voor met een tweede TO voor Zwevezele tot gevolg. Nu met beter resultaat want Zwevezele maakte de achterstand ongedaan (18-18). Torhout scoorde daarna 2 maal met de aanval (20-18) maar kende dan enkele problemen in receptie en Zwevezele kon opnieuw de 2-puntenkloof dichten (20-20). Even later stond het op setbal (21-24). Toch moest Elckerlyc nog vol aan de bak om met het kleinste verschil ook set 2 winnend af te sluiten (23-25). Het begin van set 3 was een copy van het begin van set 1. Zwevezele liep heel snel uit (2-7, 5-12) en leek haar schaapjes op het droge te hebben. Torhout deed een dubbele wissel en de nieuwe spelverdeelster zorgde voor een snelle ommekeer. Zwevezele ging nu te vaak in de fout waarvan de thuisploeg dankbaar profiteerde en terugkwam tot op 3 punten (13-16). De dubbele wissel werd ongedaan gemaakt en Zwevezele liep opnieuw 5 punten uit (14-19). Kon de thuisploeg nog een tweede maal terugkeren? Zeker, ze vochten voor elk punt en tot verbazing van heel veel Zwevezeelse supporters was bij 21-21 alles te herdoen. Waren we op weg naar een vierde set of kon Zwevezele het hoofd koel houden en ook deze set naar zijn hand plaatsen? Het werd wel nog 22-22 maar dan kon Elckerlyc twee maal na elkaar scoren en zo een eerste setbal afdwingen (22-24). Een foutieve opslag van Zwevezele bracht de thuisploeg nog een puntje dichterbij maar een mooie middenaanval van Zwevezele zorgde voor nieuwe setwinst en alweer 3 punten. Zo blijft Zwevezele ongeslagen en blijft het uiteraard op kop van de klassering. Volgend weekend is er een thuiswedstrijd om 20u tegen het niet te onderschatten VT Diksmuide A . Supporters, op post aub. Eddy VCB