Dames 1e Prov E. Zwevezele A – P. Ruiselede A: 3 – 1 (25-20, 25-17, 23-25, 25-18)

17 november 2019 17:40

In het verleden waren de duels tussen Zwevezele en Ruiselede steevast wedstrijden op het scherp van de snee. Pervol is wat minder gestart aan de competitie, Elckerlyc heeft daarentegen nog geen enkele wedstrijd verloren. Ruiselede had onlangs nog zijn trainer/coach bedankt voor bewezen diensten en vervangen door ex-coach van Elckerlyc B, Paul Desmet, die heel wat jaren op de teller heeft in dienst van volleybalclub Elckerlyc Zwevezele. Het was dus uitkijken hoe al deze factoren de wedstrijd mee gingen bepalen. Set 1 startte al onmiddellijk met een rally afgerond in het voordeel van de thuisploeg (1-0). Even later rondde Elckerlyc ook een tweede rally in haar voordeel af en werd het 8-5. Ruiselede moest nu even het spel ondergaan en bij 12-6 kwam de ex-coach van Zwevezele voor het eerst tussen met een TO. Zwevezele bleef daarna toch de betere en liep verder uit (18-10 en 22-14). Pervol probeerde het nog met een dubbele wissel en kon op het eind van de set enkele puntjes van haar achterstand goedmaken. Maar eerste setwinst voor de thuisploeg vermijden zat er niet meer in, 25-20 in het voordeel van de thuisploeg en meteen wezen de bordjes 1-0. Zwevezele ging door op het elan van set 1 en kwam 6-0 voor, goed voor een eerste TO voor de bezoeksters. Veel veranderde er niet aan het spelbeeld. Een rustig dominerende thuisploeg dat ook set 2 vrij gemakkelijk in haar voordeel kon afronden (25-18). Op naar set 3 en uitkijken of Ruiselede de rug kon rechten? Het maakte in elk geval de eerste 2 punten van set 3 (0-2) en maakten meteen duidelijk dat ze er alles gingen aan doen om de 3 punten niet zomaar cadeau te geven aan de leider van het klassement. Het verschil was nooit groter dan 3 punten, één keer in het voordeel van de thuisploeg, een andere keer in het voordeel van de bezoeksters. Op het eind van de set wezen de bordjes 22-22 en 23-23. Bij deze puntenstand maakte Pervol zijn eerdere dubbele wissel ongedaan en kon het tweemaal van op de hoek uithalen en zo set 3 winnend afsluiten met het kleinste verschil (23-25). Die dekselse set 3 blijft steeds opnieuw zijn rol spelen. Maar goed, de drie punten waren nog steeds binnen handbereik. Maar Ruiselede rook bloed en ging door op het elan van set 3. De recepties kwamen nu wel goed, de verdedigingen waren op peil, het enthousiasme werd groter en nu was er sprake van een echter wedstrijd. Pervol liep al te gemakkelijk 5 punten uit (3-8) maar de thuisploeg besefte net op tijd het gevaar en zette de achterstand om in een 4-punten voorsprong (15-11). Maar nog liet Ruiselede niet los en kwam opnieuw op gelijke hoogte (15-15). Dit bleek evenwel het laatste wapenfeit te zijn van een moedige tegenstrever. Zwevezele nam opnieuw over en het ging in één ruk naar 23-16 om even later af te ronden met 25-18 setwinst. Misschien niet de meest academische wedstrijd maar de drie punten zijn het belangrijkste. Uiteraard blijft Zwevezele met deze zevende overwinning op rij op kop van het klassement. Proficiat! Volgend weekend is er geen competitie, dan spelen onze dames op vrijdagavond in het kader van de Beker van Vlaanderen om 21u in de Zwevezeelse sporthal tegen CG Gooik uit 2de Divisie. Supporters, wees er bij aub! Eddy VCB