1e Prov Dames E. Zwevezele A – B. D. Dadizele A: 3-2 (22-25, 25-22, 25-21, 18-25, 16-14)

10 november 2019 17:35

Er stond alweer een topwedstrijd geprogrammeerd in de Zwevezeelse sporthal. Dadizele was ditmaal te gast en had, net zoals de thuisploeg, nog niet verloren. Benieuwd wie zijn eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren? Elckerlyc begon heel gezwind aan de wedstrijd en stond meteen 5-1 voor na het winnen van één van de vele rally’s die deze wedstrijd zou tellen. Even later stond het zelfs 9-3 en vond de bezoekende coach het hoog tijd voor een eerste onderbreking. Hij had hen blijkbaar de juiste tips meegegeven want de achterstand werd omgezet in een voorsprong van 3 punten (13-16) en noopte ook de coach van Zwevezele tot een TO. Maar een sterk recepterend en verdedigend Dadizele kon zijn voorsprong nog vergroten (15-21) vooraleer Elckerlyc opnieuw zijn spel van in de beginfase terugvond (19-22). Dichter kwam de thuisploeg niet meer en zo ging set 1, na een sterk begin van de thuisploeg, toch nog naar de sterk spelende bezoeksters (22-25). Zwevezele moest duidelijk nog een niveau hoger gaan spelen om een eerste nederlaag te vermijden. Het duurde tot na een 8-8 tussenstand vooraleer de thuisploeg een eerste 3-puntenkloof bijeen kon spelen (12-9). Dadizele bleef de goede recepties en verdediging etaleren en kwam terug tot op 1 punt (19-18). Maar ook Zwevezele toonde dat het aardig kan verdedigen en liep alweer een aantal punten uit (22-18). Dadizele probeerde het nog met een andere spelverdeelster maar kon het tij niet meer keren (25-22). De bordjes gingen opnieuw in evenwicht en het was uitkijken wie de belangrijke derde set in haar voordeel kon besluiten. In het begin van de set leek het erop dat Dadizele het laken naar zich toe ging trekken (6-11). Zwevezele stond voor een grote en moeilijke opgave om tegen een zeer sterk spelend Dadizele dergelijke achterstand recht te zetten. Dadizele kende weliswaar een minder momentje en moest de thuisploeg kort daarna naast zich dulden (12-12) om nadien op kousenvoeten terug 4 punten uit te lopen (15-19). Een receptiefout van de bezoeksters, 2 aanvallen door het midden en een mooi punt van de Zwevezeelse opposite zorgde opnieuw voor de aansluiting (19-19). Dadizele wist het even niet meer en moest nog 4 punten toestaan (23-19) vooraleer ze opnieuw zelf tot scoren kwamen (23-20). De thuisploeg behield het overzicht en kon een eerste setbal benutten en kwam zo op een 2-1 voorsprong (25-21). Tot 14-14 in set 4 was niet duidelijk of we op weg waren naar winst voor de thuisploeg of een vijfde set. Dadizele nam dan wel de bovenhad en liep in één ruk uit tot 14-19. Elckerlyc kon nog heel even de neus aan het venster steken maar een ontketend Dadizele won de set met 18-25 en dwong verdiend een vijfde set af! Spanning op de beide tribunes, wie kon het best overweg met de spanning van de wedstrijd, wie had nog het meeste energie in de tank en wie was mentaal de sterkste om de winst naar zich toe te trekken? Dadizele kon snel 2 punten uitlopen en deze voorsprong vasthouden tot aan de wissel van terrein (6-8). Op het terrein naast de Zwevezeelse tribune en supporters kon de thuisploeg de 2-punten voorsprong wegwerken en nu zelf 2 punten uitlopen (10-8). Bij 12-9 was het tijd voor een 2de TO van de Dadizeelse coach, daarna werd het 12-10 na een foutje van de thuisploeg. De Dadizeelse opslag strandde in het net (13-10), een netfout van Zwevezele bracht Dadizele opnieuw tot op 2 punten (13-11). Een mooie hoekaanval van de thuisploeg was voldoende voor een eerste setbal (14-11) maar Dadizele etaleerde nog maar eens dat het als de beste kan vechten voor elk punt en heel secuur stond te verdedigen en kwam opnieuw op gelijke hoogte (14-14). Uiteindelijk was het toch de thuisploeg dat opnieuw via een hoekaanval en een rake opslag de wedstrijd in haar voordeel kon afronden. Zwevezele blijft ongeslagen maar heeft heel diep moeten gaan. Als we heel eerlijk zijn verdiende deze wedstrijd geen verliezer maar dat zijn nu éénmaal de harde wetten van de volleybalsport. Proficiat Dadizele! Proficiat Zwevezele! Volgend weekend staat opnieuw een thuiswedstrijd gepland. Dan spelen onze dames om 20u tegen Pervol Ruiselede. Supporters, wees op post aub! Eddy VCB