Dames 1e Prov. DV Waregem A – E. Zwevezele A: 1-3 (19-25, 21-25, 25-23, 26-28)

5 november 2019 09:25

De dames van Zwevezele speelden vorig weekend 2 bekerwedstrijden. Ze verloren voor de Beker van West-Vlaanderen en wonnen in de Beker van Vlaanderen. De verlieswedstrijd in de Beker van West-Vlaanderen was de eerste officiële wedstrijd van het seizoen waarin onze dames niet aan het langste eind trokken. In de competitie werd nog niet verloren en deze reeks wilden ze verder zetten op het veld van mede titelkandidaat Dames Volley Waregem. Tot 5-5 in set 1 bleven beide ploegen in elkaars spoor maar dan plaatsten de Zwevezeelse dames een eerste tussenspurt en liepen ze uit tot 8-16 ondermeer door goed verdedigend werk. Ondanks de aanmoedigingen van de vele opgekomen Waregemse supporters bleef Elckerlyc de wet dicteren en won het set 1 met 19-25. In set 2 was er meer spanning en minder verschil tussen de beide ploegen. Nadat Zwevezele 2 punten uitliep (2-4) was het even later de beurt aan de thuisploeg om 2 punten voorsprong te nemen (8-6). De Zwevezeelse coach vluchtte in een TO en dat resulteerde in een 8-11 tussenstand en een eerste TO van de Waregemse coach. De thuisploeg kon evenwel het tij niet keren en keek kort daarna tegen een achterstand van 4 punten aan (13-17) wat opnieuw tot een TO leidde voor de thuisploeg. Waregem kon de achterstand halveren (17-19) maar na een wissel van Zwevezele voor de opslag kwam Elckerlyc opnieuw 3 punten voor (19-22). Het bleef hard werken voor de punten (21-23) maar bij 21-24 kon Zwevezele een eerste setbal laten noteren. Dit was onmiddellijk de goede dankzij een knappe hoekaanval op positie 4. 21-25 en een 0-2 setstand, was Zwevezele opnieuw op weg naar de 3 punten? Maar zoals zo dikwijls en ook reeds aangehaald in vorige verslagen is set 3 een moeilijke set voor de ploeg dat 0-2 voorstaat. Waregem probeerde het met een nieuwe opposite en kwam het eerst op voorsprong (2-0). Zwevezele bleef bij de les en kwam bij 7-8 een eerste keer op voorsprong in set 3. Tot 9-9 bleef alles gelijk, daarna deelde Waregem tijdelijk de lakens uit (15-10). Elckerlyc beet hard van zich af en naderde tot op 1 punt (15-14). Bij 18-18 was alles te herdoen en waren we op weg naar een spannend seteinde. Bleef Waregem in de wedstrijd of kon Zwevezele een eind maken aan deze topper? De thuisploeg profiteerde van iets te veel fouten van de fiere leider en kwam bij 24-19 op een eerste setbal. Waregem kon niet afronden en moest Zwevezele laten terugkomen tot op 1 punt (24-23) vooraleer het de set kon afronden en zo nog kans maakte op puntenwinst. De vele Waregemse supporters zagen het weer helemaal zitten en samen met de plaatselijke dj werden de decibels de hoogte ingejaagd. Kon Zwevezele de volle buit meenemen of waren we op weg naar een vijfde set? Voor heel veel supporters in de zaal waren we op weg naar een vijfde set want Waregem stond heel snel 15-6 voor. Er moest al heel veel gebeuren om dit nog weg te geven! Zwevezele begon aan een lange achtervolging en tot eenieders verbazing werd de grote achterstand heel snel teniet gedaan. Het ging van 15-6 naar 17-17. Zwevezele kwam nu zelfs op voorsprong (17-20) maar Waregem toonde eveneens veerkracht en zette de driepunten achterstand al even snel weer recht (20-20). Elckerlyc liep opnieuw drie punten uit (20-23) en even later kwam het zelfs op wedstrijdbal (21-24). En nog was het niet gedaan, Waregem profiteerde van 2 foutjes en deed op die manier de wedstrijdballen ongedaan (24-24). Het werd 25-25, ja zelfs 26-26 maar dan ging Waregem opnieuw in de fout (26-27) en versierde Elckerlyc opnieuw een matchbal. Dit keer was het wel de goede, via het midden kon Zwevezele de set winnend afsluiten en met de drie punten huiswaarts keren. Zo blijft Elckerlyc A in de competitie ongeslagen en met het maximum van de punten. Uiteraard blijven ze ook op kop van de klassering. Proficiat aan alle dames en coach Wim Vertenten. Volgend weekend staat er opnieuw een topper op het programma, het eveneens ongeslagen D. Dadizele komt op bezoek. Supporters, schreew onze dames naar een zesde overwinning op rij! Ook bij de jeugd werden enkele opmerkelijke resultaten geboekt. U15 Regionaal jongens wonnen met 0-3 in Torhout, meteen hun vijfde overwinning op rij en een eerste plaats in het klassement. De U15 Provinciaal meisjes wonnen op het veld van het tweede geklasseerde VBC Sint-joris met 1-3 en staan nu zelf op de tweede plaats. De U13 Provinciaal meisjes wonnen hun wedstrijd tegen Waregem met 1-3 en blijven eveneens ongeslagen en met het maximum van de punten. Ze staan samen met VKT Torhout op een gedeelde eerste plaats. De U13 Regionaal meisjes wonnen tegen de buren uit Wingene met 0-3 en staan op een mooie derde plaats in het klassement. Aan alle spelers, speelsters en coaches een dikke proficiat! Eddy VCB