Dames 1e Provinciale V. Vlamertinge B – E. Zwevezele A: 1 – 3 (18-25, 11-25, 25-21, 20-25)

28 september 2019 22:45

Eindelijk kon de competitie 2019-2020 van start gaan. Nu het EK van de Heren volleyballers bijna afgesloten is was het meer dan tijd om de Provinciale competities hun gang te laten gaan en een lange voorbereiding af te sluiten. De dames van E. Zwevezele moesten op bezoek bij promovendus V. Vlamertinge. Meestal gaan dergelijke ploegen door op hun elan van het seizoen dat ze afsloten als kampioen en zijn het moeilijke tegenstanders. Het was dus uitkijken hoe Zwevezele de eerste wedstrijd en verplaatsing van het seizoen zou afwerken. De start van de wedstrijd was alleszins veel belovend. Elckerlyc kwam meteen 1-5 voor wat al onmiddellijk zorgde voor een eerste TO van de thuisploeg. Konden de dames van Vlamertinge de zenuwen niet de baas of was Zwevezele zo sterk? De dames van coach Wim Vertenten speelden sterk en het duurde tot diep in de set vooraleer de thuisploeg ook op dreef kwam. Een achterstand van 7 punten (10-17) werd omgezet in een verschil van 2 punten (17-19). De Zwevezeelse dames waren echter bij de pinken en konden al bij al de eerste set van het seizoen relatief gemakkelijk winnend afsluiten (18-25). Set twee was kort en krachtig. Zwevezele was heer en meester en dicteerde in elk spelonderdeel de wet. Resultaat overduidelijke setwinst voor Zwevezele (11-25). Kwam de thuisploeg deze opdoffer nog te boven? Kon Zwevezele zijn zeer goed niveau aanhouden? Het begin was alvast in tegenstelling tot set 1 en 2 helemaal in het voordeel van de thuisploeg (5-1). Even later was de kloof nog niet gedicht en riep de Zwevezeelse coach zijn speelsters naar de kant (9-5). De voorsprong werd gehalveerd (11-9) maar toch slaagde de thuisploeg erin om opnieuw 4 punten uit te lopen (16-12). Het goede spel van Zwevezele was helemaal weg en de thuisploeg kon te gemakkelijk set 3 in haar voordeel afsluiten (25-21). De supporters van Vlamertinge zagen het weer volledig zitten terwijl er op de Zwevezeelse tribune toch enige twijfel te bespeuren was. En die twijfel bleek niet ongegrond. Vlamertinge nam opnieuw de beste start en kon een snelle voorsprong van 5 punten (8-3) vasthouden tot halverwege de set (15-10). Plots vond Elckerlyc, mede door enkele prima ballen van de spelverdeelster, het goede spel terug en was bij 17-17 alles te herdoen. Vlamertinge kon nog heel even gelijke tred houden (18-18 en 19-20) maar moest daarna zijn meerdere erkennen in een beter Zwevezele (20-25). De eerste overwinning van het nog jonge seizoen was een feit na een match waarin Zwevezele na een sterk begin het moeilijk had om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken maar op karakter toch met de winst naar huis kon keren. Volgend weekend wacht een eerste thuiswedstrijd, dan spelen ze opnieuw tegen een promovendus met name Gidas Gits A om 20u in de sporthal van Zwevezele. Supporters op post aub.