Dames 1e Provinciale P. Zedelgem A – E. Zwevezele A: 0-3 (19-25, 19-25, 21-25)

8 april 2019 20:45

De Zwevezeelse dames moesten deze wedstrijd met 0-3 of 1-3 winnen om zo nog wat druk te zetten bij Davo Wevelgem dat nog 1 punt nodig had om kampioen te worden. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan want Packo is altijd al een lastige tegenstrever geweest en al zeker in hun thuisbasis. Maar Zwevezele startte de wedstrijd zoals ze vorige week de wedstrijd tegen Dadizele hadden afgesloten. Heel veel overtuiging en goed volleybal lagen alweer aan de basis van een vroege voorsprong in set 1 (2-7). Elckerlyc bleef de wet dicteren en de voorsprong verder uitbouwen (8-16, 14-22). Op het eind kon de thuisploeg de achterstand wat verkleinen maar winst in set 1 voor het tweede geklasseerde Zwevezele kwam niet meer in gevaar (19-25). In het begin van set 2 was Zwevezele opnieuw de betere ploeg (3-7). Tot 12-18 leek alles vlot te gaan maar dan sputterde de machine en kwam Packo terug tot op 1 punt (19-20). De Zwevezeelse kapitein kwam daarna aan de opslag en zorgde met heel wat moeilijke opslagen voor meerdere problemen voor de thuisploeg. In één ruk ging het van 19-20 naar 19-24 en setpunt voor de bezoeksters. Ook deze opslag was te moeilijk voor Zedelgem en zo kwam een einde aan set 2 met dezelfde winstcijfers als set 1 (19-25). Packo is een ploeg dat niet snel opgeeft, dus de opdracht voor de Zwevezeelse dames was duidelijk, super concentratie en het spelpeil van set 1 en set 2 aanhouden. Voor het eerst in de wedstrijd kwam Zedelgem op voorsprong (1-0). Nu was er meer evenwicht in de wedstrijd en bleven de verschillen dus beide ploegen klein. Bij 9-9 kon Elckerlyc een klein kloofje slaan (9-11) dankzij een schitterend killblock op hun goede middenspeelster! Zwevezele kon nu niet verder uitlopen en via tussenstanden 13-13, 15-15, 18-18 werd het 19-19. Packo miste haar opslag terwijl Zwevezele scoorde met de opslag en dat bracht de tussenstand op 19-21 en een TO voor de thuisploeg. Na deze TO scoorde Packo met een hoekaanval, Zwevezele deed het met een listige plaatsbal (20-22). Een scorende aanval was het laatste wapenfeit van de thuisploeg (21-22), daarna toonde Zwevezele dat het de laatste weken in zeer goede doen is en kon het via 2 aanvallen en 1 winnend blok ook set 3 winnend afsluiten. Een meer dan verdiende overwinning van Zwevezele tegen een verdienstelijk spelend Zedelgem. Na de wedstrijd trokken de speelsters, trainer, ouders, supporters naar de cafetaria in Zwevezele om het afscheid te vieren van speelster Celine Delameilleure die meer dan 20 jaar de clubkleuren heeft verdedigd. Langs deze weg willen we Celine nogmaals danken voor deze mooie jaren! In de loop van de avond liep de uitslag van Wevelgem ook binnen. Ze wonnen met 2-3 op het veld van VT Brugge en zijn zo ook kampioen in onze reeks. Een welgemeende proficiat daarvoor! Nu rest er voor de dames van trainer/coach Wim Vertenten nog de finale van de Beker van West-Vlaanderen dat doorgaat op Paasmaandag in sporthal Haneveld in De Haan. De wedstrijd vangt aan om 17.30u. Supporters, trek jullie groene kledij aan en wees op post aub. (evcb)