Dames 1e Provinciale Elckerlyc A – D. Dadizele A: 3-0 (25-12, 25-19, 25-8)

1 april 2019 16:35

In de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen kwam Dadizele op bezoek in de Zwevezeelse sporthal. Dadizele is in het verleden al dikwijls een moeilijk te bekampen tegenstrever geweest. Het was dus volop uitkijken hoe Elckerlyc na de mindere prestatie van vorige week deze wedstrijd zou aanvatten. Bij het inslaan net voor de wedstrijd was in elk geval duidelijk dat de dames van trainer coach Wim Vertenten er heel veel zin in hadden. Heel veel ballen werden met de nodige agressie en power in de grond geslagen. De wedstrijd dan maar. Ja, ook de grinta van net voor de wedstrijd was meteen duidelijk in de wedstrijd. Elckerlyc kwam 5-0 voor en de Dadizeelse coach greep al meteen in met een TO. Na deze TO kon Dadizele via het midden een eerste puntje op het scorebord laten optekenen (5-1). Maar Zwevezele was duidelijk gebrand op een goede wedstrijd. Even later wees het scorebord al 12-3 aan en was Dadizele toe aan haar tweede TO. Maar ook deze onderbreking kon de Zwevezeelse machine niet stoppen. De thuisploeg bleef de ene goede actie na de andere etaleren en won enkele minuten later set 1 met 25-12. Dat was voor alweer veel opgekomen Zwevezeelse supporters echt genieten. Nu maar hopen dat het zelfde peil werd aangehouden. Set 2 begon gelijkopgaand (4-4), daarna had de thuisploeg opnieuw het hoge woord (9-5). Na alweer een vroege TO van Dadizele werd de achterstand weggewerkt (9-9) en vond de Zwevezeelse coach het welletjes en vluchtte eveneens in een TO. De beide ploegen bleven nog even in elkaars spoor (14-14), dan kon de thuisploeg opnieuw een klein kloofje slaan (17-14) met een nieuwe TO tot gevolg. Zwevezele krikte zijn niveau nog wat op en kon een 6-punten voorsprong bij elkaar spelen (22-16). Deze voorsprong was ruim voldoen om ook set 2 met duidelijke winstcijfers af te sluiten (25-19). Op naar de belangrijkste set in volleybal, set 3. Daarover kunnen we zeer kort zijn en vooral heel lovend over Elckerlyc. De Zwevezeelse dames demonstreerden dat het een lieve lust was. Alle Dadizeelse pogingen werden in de kiem gesmoord en telkens in het voordeel van de thuisploeg afgewerkt. Alles lukte en de supporters genoten met volle teugen. In geen tijd was de wedstrijd afgelopen en won de thuisploeg ook set 3 met alleszeggende 25-8 cijfers. Wat een wedstrijd. Lang geleden dat Zwevezele nog zo’n meesterschap aan de dag legde. Een dikke proficiat aan trainer coach Wim die het goede werk op training vertaald zag in een steengoede wedstrijd en uiteraard eveneens proficiat aan alle Zwevezeelse speelsters. Er was diezelfde avond nog goed nieuws te rapen. Wevelgem liet alweer de kans liggen om kampioen te spelen en heeft in zijn laatste wedstrijd nog 1 punt nodig voor de titel. Het kan dus nog altijd voor Elckerlyc Zwevezele. In de sport weet je nooit … Uiteraard moet Zwevezele met de volle buit gaan lopen in de uitwedstrijd van komende zaterdag om 16u tegen Packo Zedelgem. Supporters, we rekenen nogmaals op jullie steun voor deze belangrijke wedstrijd. Tot zaterdag. (evcb)