Dames 1e Provinciale E. Zwevezele A – B. Poperinge A: 3-2 (25-15, 25-19, 18-25, 22-25, 15-8)

25 maart 2019 20:35

De competitie loopt stilaan op zijn einde en dan is er sprake van “eindeseizoenswedstrijden”. Deze wedstrijd was er zo eentje. Het lot van Poperinge ligt al een tijdje vast (ze degraderen naar 2de Provinciale) terwijl de titel vóór deze wedstrijd voor Elckerlyc heel ver weg was. Kon deze wedstrijd toch nog boeien voor heel wat opgekomen Zwevezeelse supporters? De thuissupporters werden in set 1 alvast op hun wenken bediend want de thuisploeg ging als een pletwals van start en bleef de volledige set op een aardig niveau spelen. De setstand maakt dat ook meteen duidelijk, 25-15 en Poperinge op geen enkel moment in de wedstrijd! Set 2 verliep veel evenwichtiger en bleef gelijk opgaan tot 15-15. Dan kon Zwevezele een eerste keer afstand nemen (17-15), even later werd het 21-17. De Poperingse coach probeerde het nog met een tweede TO maar kon niet verhinderen dat de thuisploeg ook set 2 winnend kon afsluiten (25-19). Was Elckerlyc op weg naar een gemakkelijke 3-0 overwinning? Kon Poperinge een zoveelste nederlaag nog vermijden? Poperinge leek in elk geval verre van aangeslagen. Nu moest Zwevezele het spel ondergaan en via 6-9, 8-11 werd het zelfs 9-15 in set 3. Zwevezele probeerde nog wel maar de bezoeksters hadden hun draai gevonden en wonnen vlotjes set 3 (18-25). Op naar set 4 dan maar. Tot 16-16 bleven beide ploegen in elkaars spoor, daarna kon Poperinge tot ieders verrassing 3 punten uitlopen (17-20). Ze gaven deze voorsprong niet meer uit handen en wonnen na een out-service ook set 4 (22-25) en dwongen op die manier een vijfde set af. Daar had Zwevezele zeker geen rekening mee gehouden. Kon de thuisploeg zich nog herpakken en zo toch 2 punten aan huis houden? Het antwoord werd snel duidelijk. Elckerlyc startte verschroeiend aan set 5 en wisselde van terrein met een 8-3 voorsprong. Poperinge probeerde het nog met een dubbele wissel maar Zwevezele was niet meer te stoppen. Bij 13-5 kon Beaphar nog tweemaal scoren (13-7) maar een foutieve aanval van datzelfde Beaphar bracht de thuisploeg op wedstrijdbal (14-7). De uiteindelijke winst werd nog even uitgesteld door een slechte opslag maar de tweede matchbal zorgde voor winst voor de thuisploeg (15-8). Met de 2 punten en het verlies van Davo Wevelgem (1-3 tegen Diksmuide) kan Zwevezele met een achterstand van 5 punten en nog 2 wedstrijden te gaan mathematisch nog kampioen worden. In sport weet je nooit. Uiteraard moet Zwevezele in zijn resterende 2 wedstrijden de volle buit pakken en daarin treft het niet de gemakkelijkste tegenstrevers, en mag Wevelgem geen punten pakken. Komende zaterdag om 20u komt Dadizele naar de Zwevezeelse sporthal, de laatste wedstrijd kijken ze het derde geklasseerde Packo Zedelgem in de ogen. Het wordt dus uitkijken naar zowel de eigen resultaten als de resultaten van Wevelgem. Supporters, laat niets aan het toeval over en wees aanwezig om onze speelsters naar de broodnodige 3 punten te schreeuwen! (evcb)