Dames 1e Provincial Damesvolley Waregem A – E. Zwevezele A: 1-3 (23-25, 25-16, 23-25, 12-25)

17 maart 2019 18:55

Vorige zaterdag stonden de twee ploegen die op Paasmaandag de Finale van de Beker van West-Vlaanderen spelen tegenover elkaar. Welke ploeg was in staat om haar tegenstander een mentaal tikje uit te delen? Uiteraard zijn het twee verschillende wedstrijden en kon Waregem profiteren van het thuisvoordeel. De thuisploeg startte furieus en stond al snel 8-2 voor, het was meteen tijd voor een eerste TO van de Zwevezeelse coach. Na deze onderbreking kwam Elckerlyc beter voor de dag en werd de voorsprong even later gehalveerd (16-13). Het duurde tot diep in de set vooraleer Zwevezele de achterstand helemaal had teniet gedaan en voor het eerst op voorsprong kwam (21-22). Na een foutieve hoekaanval van Zwevezele wezen de bordjes 23-23. Via een blok in het midden was de eerste setbal voor Elckerlyc. Een foutieve hoekaanval later was voldoende voor setwinst met het kleinste verschil voor Zwevezele (23-25). Set 2 bleef spannend tot 11-11, daarna was Waregem veel beter en kon het vooral door het midden het verschil maken en set 2 met ruim verschil op haar naam laten noteren (25-16). In set 3 werd het evenwicht hersteld en na een 7-7 tussenstand kon Zwevezele een eerste kloofje slaan (7-10). De Waregemse coach greep in met een TO. De beide ploegen kwamen opnieuw op gelijke hoogte (11-11), daarna kon de thuisploeg 3 punten uitlopen en was het de beurt aan de coach van Zwevezele om in de grijpen met een TO. Ook deze TO leverde resultaat op en bij 18-18 stond het alweer gelijk. Het werd nog 20-20, daarna was Zwevezele 4 maal tereke aan het feest en stond het op setbal (20-24). Het werd nog hard nagelbijten op de Zwevezeelse tribune want Waregem kwam nog terug tot op 1 punt (23-24). Het verlossende punt voor Elckerlyc kwam er dan toch na een mooie hoekaanval op positie twee (23-25). Kon Elckerlyc nu helemaal het laken naar zich toehalen en zo met een goed gevoel richting finale van de Beker van West-Vlaanderen huiswaarts keren? Dat moest duidelijk worden in set 4. Tot 7-8 bleven de twee ploegen in elkaars buurt, daarna volgde een walk-over van een ontketend Zwevezele. Elckerlyc maakte 8 punten op rij (7-16) en liet de thuisploeg op geen enkel moment meer in de wedstrijd komen. Zwevezele won dan ook oververdiend set 4 (12-25) en behaalde 3 belangrijke punten met het oog op de tweede plaats in het klassement. Nu maar hopen dat de bekerfinale ook in het voordeel van Zwevezele verloopt. In elk geval voor deze wedstrijd een dikke proficiat aan de coach en alle speelsters en dank u wel aan alle aanwezige supporters. Volgend weekend een nieuwe afspraak, de thuiswedstrijd om 20u tegen hekkesluiter B. Poperinge. Supporters, wees erbij! (evcb)