1e Provinciale Dames VT Diksmuide A – E. Zwevezele A: 3-2 (25-20, 25-23, 17-25, 22-25, 15-10)

5 februari 2019 12:50

Na de wedstrijd in de heenronde en de bekerwedstrijd was dit reeds de derde confrontatie tussen beide ploegen. Zou het voor de thuisploeg “derde keer goede keer” worden of konden de Zwevezeelse dames ook nu de wedstrijd in hun voordeel beslechten? In set 1 was de thuisploeg in elk geval de betere ploeg! Na een 3-3 tussenstand werd het al heel snel 8-4 en was het al tijd om bij te sturen voor de Zwevezeelse coach. Dit bracht niet direct veel zoden aan de dijk en bij 15-10 was coach Wim al toe aan zijn tweede TO. Daarna ging het dan toch wat beter met Elckerlyc en kwamen ze terug tot op 1 punt dankzij een schitterend blok op de middenspeelster van de thuisploeg (18-17). Maar opnieuw konden de meisjes uit de boterstad te gemakkelijk afstand nemen en kwamen ze 23-17 voor. Zwevezele kon deze voorsprong nog halveren (23-20) maar het was toch VTD die de eerste set op haar naam schreef (25-20). Set 2 begon een stuk beter voor Zwevezele want het stond onmiddellijk 0-4. De thuisploeg was helemaal niet onder de indruk en werkte de voorsprong in geen tijd weg (6-6). Dan was er toch wel sprake van een echte wedstrijd en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Tot 23-23 was de voorsprong van de twee ploegen nooit groter dan 2 punten. Een foutieve opslag van Zwevezele en een schitterend hoekblok zorgden wel voor nieuwe setwinst voor de thuisploeg en een 2-0 voorsprong in sets. Dit kwam toch wel hard aan op de supportersbanken van Zwevezele. Maar goed, er was nog steeds uitzicht op 2 kostbare punten maar dan moesten de volgende 3 sets wel gewonnen worden. Coach Wim probeerde dit met een gewijzigde opstelling. Tot 13-13 bleef de thuisploeg van zich afbijten, daarna was Zwevezele duidelijk de betere ploeg en won het set 3 met ruim verschil (17-25). Set 4 kende bijna een identiek scenario. Alleen werd het nog spannend op het eind van de set toen Zwevezele bij een 16-22 voorsprong een dipje kende en de thuisploeg liet terugkeren tot op 1 punt (21-22). Diksmuide ging dan twee keer in de fout (opslag en receptie) wat een eerste setbal opleverde voor de bezoekende ploeg. Niet onmiddellijk de goede want ook Zwevezele ging in de fout (opslag) maar kon het daarna toch afmaken van op de hoek en zo de belle afdwingen (22-25). Kon Zwevezele dan toch nog met 2 punten huiswaarts keren en zo het verschil met leider Wevelgem beperken tot 3 punten? De thuisploeg begon het best aan de vijfde set en kwam 3-1 voor. Na een dubbele wissel bij de thuisploeg kwam Elckerlyc terug gelijk (4-4) en kwam het even later voor het eerst op voorsprong in deze beslissende set (6-7). Ze deden daar nog een puntje bovenop (6-8) maar na de terreinwissel was alles te herdoen (8-8). Diksmuide scoorde nog 3 punten en kwam zo na een reeks van vijf punten op een 11-8 voorsprong. Zwevezele zorgde nog even voor spanning (11-10) maar na een TO van de thuisploeg toonde Diksmuide zich duidelijk de betere en won het de vijfde set met 15-11 en verdiend deze wedstrijd. Met deze nederlaag vergroot leider Wevelgem zijn voorsprong en loopt het opnieuw 4 punten uit op onze Zwevezeelse dames. Uiteraard worden de prijzen slechts aan de meet verdeeld en is alles nog mogelijk. Volgend weekend is er geen wedstrijd, het weekend daarna spelen we thuis om 20u in de Zwevezeelse sporthal tegen Bevo Roeselare B. Supporters, wees op post aub. (evcb)