Dames 1e Provinciale E. Zwevezele A – VT Brugge A: 3 – 0 (25-21, 25-20, 25-23)

27 januari 2019 16:40

Nadat het nieuws de Zwevezeelse sporthal binnengesijpeld was dat de leider in het klassement 2 punten liet liggen tegen Bevo Roeselare C kon Zwevezele mits 3-0 of 3-1 winst tot op 2 punten naderen van de leider. Zou deze info voor extra druk zorgen voor de Zwevezeelse dames? Dat bleek zeker niet bij het begin van set 1. De thuisploeg mocht de wedstrijd aanvatten met de opslag en zette al meteen een goed blok. Na een rotatiefout van VTB wezen de bordjes 4-0. Elckerlyc kon dankzij een secure receptie de voorsprong uitbouwen (8-2) en bij 13-7 was het tijd voor een eerste TO van de bezoeksters. De tips van de bezoekende coach bewezen hun waarde want in geen tijd was de achterstand weg en kwamen we bij een 14-14 tussenstand uit. Twee fouten lagen aan de basis van een nieuwe achterstand van Brugge en bij 21-17 probeerde de bezoekende coach nog eens het tij te keren met een nieuwe TO. Ze kwamen nog terug tot op 2 punten (23-21) maar na een TO van de Zwevezeelse coach kon de thuisploeg na een aanvallende fout van VTB en een goede middenaanval de set winnend afronden met 25-21. De bezoekende coach moest ook in set 2 zijn speelsters snel naar de kant roepen na alweer een vroege achterstand (6-2). En ook ditmaal met het gewenste resultaat! Erop en erover en na een TO van Zwevezele zelfs 2 punten voor (8-10). Het spel situeerde zich nu helemaal op de hoek, 6 ballen werden op de hoek afgewerkt en resulteerden in een 13-12 tussenstand. Ook markeerder Freddy deed zijn duit in het zakje en riep keihard dat de bal out was wat gelukkig ook zo was en de thuisploeg opnieuw 2 punten voorsprong opleverde (14-12). Het verschil bleef nog een tijdje 2 punten (19-17), daarna was een korte tussenspurt van de thuisploeg voldoende om ook set 2 binnen te halen (25-20). VTB begon met nieuwe moed aan set 3 en kon in het spoor blijven van de thuisploeg. De inbreng van een andere libero bij VTB zorgde voor wat meer stabiliteit in receptie en meer aanvalsmogelijkheden. Het verschil was nooit groot en bij 23-23 kon de wedstrijd nog alle kanten op. Zwevezele bezorgde zichzelf een eerste setbal met een scorend blok, daarna was de Zwevezeelse spelverdeelster aan het feest met een mooie 2de handsbal en meteen een nieuwe zege voor de Zwevezeelse dames die zo op 2 punten komen van leider Davo Wevelgem. De titelstrijd ligt weer helemaal open. Proficiat aan de coach en alle speelsters. Hier toch ook even vermelden dat Elckerlyc B en C eveneens de 3 punten lieten optekenen. Volgend weekend wacht een moeilijke verplaatsing naar de boterstad, om 20u30 in de Diksmuidse sporthal. Supporters, wees erbij aub.