Dames 1e Prov. P. Ruiselede A – E. Zwevezele A: 1 – 3 (25-17, 25-27, 21-25, 21-25)

21 januari 2019 17:25

De Zwevezeelse dames waren vorige zaterdag te gast in de vernieuwde sporthal van Ruiselede. De verplaatsing naar het Molendorp zorgt steevast voor een moeilijke wedstrijd en ook nu was dit niet anders! De beloften gaven evenwel het goede voorbeeld en wonnen hun wedstrijd met 0-3. Voor de hoofdwedstrijd hadden heel wat supporters van de thuis- en bezoekende ploeg de koude getrotseerd om getuige te zijn van deze pot volleybal. Pervol mocht de wedstrijd op gang slaan en scoorde ook het eerste punt (1-0). De studieronde duurde tot 11-11, daarna vond de thuisploeg de goede kadans en sloeg meteen een kloof van 7 punten (18-11). Elckerlyc vond niet direct het gepaste antwoord en moest set 1 aan de thuisploeg laten met een weinig geruststellende setstand (25-17!). Kon Zwevezele zich herpakken of zou het dé avond van de thuisploeg worden? Ook in set 2 maakte Pervol het eerste punt en kon het ook weer een eerste kloof slaan (11-8). Zwevezele bood nu wel het nodige weerwerk en bij 11-11 stonden beide ploegen opnieuw gelijk. Nu was het de beurt aan Elckerlyc om uit te lopen (15-17) maar na een TO van de thuisploeg was alles te herdoen (17-17). De Zwevezeelse dames krikten hun niveau nog wat op en kwamen opnieuw 4 punten voor (17-21) met alweer een TO als gevolg voor de thuisploeg. Intussen had de temperatuur in de hal een hoogtepunt bereikt en werden vesten en pulls uitgedaan. Ook op het terrein werd het erg warm voor Zwevezele want Pervol kon een setbal wegwerken bij 23-24 en zelf een setbal (24-25) afdwingen voor een 2-0 stand in sets. Pervol miste echter zijn opslag (25-25) en Zwevezele vond daarna de thuisreceptie in gebreke na een goede service (25-26) en dwong zo een nieuwe setbal af. Met een hoekaanval kon Elckerlyc de setbal afronden en zo de bordjes in evenwicht brengen (1-1). Daar moest de thuisploeg toch even van bekomen want in set 3 kwamen ze heel snel 8 punten achter (2-10). Ruiselede was snel over dit dipje heen en kwam bij 14-14 opnieuw gelijk. Het niveau was niet altijd even hoog maar de spanning was des te groter. Tot in moneytime (20-20) bleef alles gelijk, daarna maakte Pervol 3 fouten en scoorde Zwevezele via het blok (20-24). Opnieuw twee fouten zorgden uiteindelijk voor het einde van de set, een eerste van Zwevezele met een foute aanval (21-24) en daarna een foutieve opslag van Pervol (21-25). Kon Pervol een vijfde set afdwingen of ging Zwevezele door op zijn elan en ging het met de 3 punten huiswaarts. Dit zou ons de 4de set duidelijk maken. Net zoals in set 3 kon Zwevezele al heel snel een grote kloof slaan (3-11) maar met het verhaal van de vorige set in het achterhoofd waren de Zwevezeelse supporters nog helemaal niet op hun gemak. En gelijk kregen ze. Op het einde van de set was Ruiselede opnieuw genaderd tot op 1 punt (20-21). Maar opnieuw bleek de druk voor de thuisploeg te hoog en maakten ze 2 fouten. Zwevezele deed dit niet en kon de set afronden met 2 aanvallende punten en zo de 3 punten in de wacht slepen (21-25). Een moeilijke wedstrijd maar moeilijk gaat ook! Een dikke proficiat aan coach Wim en de Zwevezeelse dames. Volgend weekend een thuiswedstrijd om 20u in de Zwevezeelse sporthal tegen VT Brugge. Supporters op post aub. (evcb)