Kwartfinale Beker van West-Vlaanderen dames P. Zedelgem A – E. Zwevezele A: 1 – 3 (23-25, 25-17, 21-25, 16-25)

5 januari 2019 13:25

De eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 was er één in het kader van de beker van West-Vlaanderen. Het was er ééntje die kon tellen, op verplaatsing naar Packo Zedelgem, samen met de Zwevezeelse dames op plaats 2 in het klassement van de reguliere competitie met als inzet een plaats in de Halve Finale. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam al snel 3 punten voor (5-2). Ook Zwevezele deed zijn duit in het zakje en won de eerste rally (7-5). Bij 11-12 kwam Elckerlyc een eerste maal op voorsprong en liep daarna verder uit tot een op papier geruststellende voorsprong van 9 punten (12-21). De Zedelgemse coach nam zijn 2de TO in een poging om de opmars van de bezoeksters te stoppen. En of hij daar in slaagde! Zijn ploeg kwam terug tot op 1 punt (23-24). Een foutieve aanval van Packo zorgde uiteindelijk dan toch voor Zwevezeelse setwinst met het kleinste verschil (23-25). Zwevezele was hiermee ook gewaarschuwd. Zedelgem zou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. En dit lieten ze duidelijk zien in set 2. Tot halverwege de set was geen van beide ploegen in staat om afstand te nemen (15-15). Maar dan ging het plots razend snel. Packo liep 2 punten uit (17-15) met onmiddellijk daarna een TO van Zwevezele. Zedelgem was echter niet meer te stuiten en met de vocale steun van de herenploeg van Packo konden ze vrij gemakkelijk de bordjes in evenwicht brengen met overduidelijke setwinst (25-17). Het zou nog een warme avond worden voor de dames van trainer coach Wim Vertenten. Set 3 begon met enkele stevige opslagen van Zwevezele wat resulteerde in een 0-3 voorsprong. Zedelgem werkte de achterstand opnieuw weg (4-4) maar toch kon Zwevezele een nieuwe voorsprong uitbouwen van 4 punten (7-11). Tijd voor een TO aangevraagd door Zedelgem, en ja, alweer werd de voorsprong teniet gedaan (12-12). Het werd stilletjes aan nagelbijten op de beide tribunes omdat de thuisploeg eens op voorsprong kwam en daarna weer de bezoekende ploeg. Zo ging het op en af tot 21-21. Packo miste zijn opslag (21-22) en Elckerlyc scoorde met zijn opslag (21-23). Ook het volgende punt was voor de bezoekende ploeg (21-24) en met een aanvallende fout van Zedelgem kroop Zwevezele een stapje dichter richting Halve Finale. Kon Zedelgem nog terugslaan? Net zoals in set 4 waren de eerste 3 punten van de set voor Zwevezele (0-3). Kwamen ze nu helemaal op toerental? Nog niet direct want enkele tellen later stond het opnieuw gelijk (5-5). Maar dan schakelden de bezoeksters een tandje hoger en toonden ze zich de betere ploeg. Tot 8-8 kon de thuisploeg nog hopen op een vijfde set, daarna kwam Zwevezele nooit meer in de problemen. Zedelgem probeerde nog wel maar vond geen antwoord meer op de power en de variatie in het spel van Zwevezele. Elckerlyc won dan ook verdiend deze wedstrijd en stoot met deze overwinning door naar de Halve Finale van de Beker van West-Vlaanderen dat doorgaat op zondag 3 maart in sporthal Schiervelde in Roeselare. Later daarover meer nieuws. Volgende wedstrijd vind plaats op zaterdag 12 januari om 20u in de Zwevezeelse sporthal tegen B & W C Lendelede. Langs deze weg wil Elckerlyc Zwevezele al zijn trouwe supporters het allerbeste wensen voor 2019! (evcb)