Beker van Vlaanderen Asterix AVO B – E. Zwevezele A: 0 – 3 (20-25, 21-25, 13-25) - Beker van West-Vlaanderen - E. Zwevezele A - E. Zwevezele B: 3 - 1 (25-17, 25-19, 17-25, 25-19)

22 oktober 2018 16:31

Beker van Vlaanderen Asterix AVO B – E. Zwevezele A: 0 – 3 (20-25, 21-25, 13-25)

E. Zwevezele A moest in het kader van de Beker van Vlaanderen naar Asterix AVO B, beter gekend als Kieldrecht B, dat momenteel in de zeer mooie topsporthal speelt in Beveren-Waas. Het bestuur had er voor gekozen om die verplaatsing met de bus te maken ondanks het feit dat de verplaatsingen met de bus meestal niet voor een overwinning zorgden. Na het trotseren van een heuse file en wat problemen voor het vinden van parking kwamen onze dames maar net op tijd om de opwarming voor de wedstrijd aan te vatten. Veel tijd om zich aan te passen aan de enorme zaal hadden ze dus niet. Toch waren het de Zwevezeelse dames die met de eerste punten gingen lopen maar de thuisploeg liet niet begaan en nam het initiatief over en kwam een eerste maal 3 punten voor (11-8). Ook Zwevezele liet zich gelden en stond bij een eerste TO van Kieldrecht 2 punten voor (14-16). De thuisploeg kon het tij niet keren en zag de West-Vlaamse bezoeksters tot 6 punten uitlopen (16-22). Veel dichter kwamen ze niet meer en zo werd set 1 door Elckerlyc A met 20-25 gewonnen. Toch al een goed begin tegen een hoger spelende ploeg. De dames uit 2de Divisie hadden het blijkbaar moeilijk met dit verlies want algauw stonden ze 3-11 in het krijt. Ze waren dus al snel op achtervolgen aangewezen en dat deden ze ook wel. De voorsprong werd verkleind tot 3 punten (10-13) maar dan was het opnieuw de beurt aan een zeer sterk spelend Zwevezele (11-20). Op het eind kon de kleine zus van het grote Kieldrecht nog even dreigen maar setwinst zat er ook nu niet in (21-25). Nu leken ze helemaal aangeslagen en toen ook hun coach de bui zag hangen werd set drie een ware walk-over voor de dames uit Zwevezele. Het ging heel snel van 4-10 naar 9-15 en later naar 10-20. Een superieur Zwevezele was in alle onderdelen van het spel meer dan de meerdere en won set 3 met zeer overtuigende cijfers (13-25). Misschien wel de beste wedstrijd van onze dames in het nog prille seizoen. Een dikke proficiat aan de trainer/coach en alle speelsters, en uiteraard een dikke merci aan alle meegereisde supporters. De volgende wedstrijd in het kader van de Beker van Vlaanderen gaat door op zaterdag 24 november om 20.00u in de sporthal van Zwevezele. Dan komt de fiere leider uit de eerste divisie op bezoek, met name Wevoc Wellen. Supporters, hou alvast deze datum vrij want onze dames zullen jullie steun meer dan nodig hebben!

Beker van West-Vlaanderen E. Zwevezele A – E. Zwevezele B: 3 – 1 (25-17, 25-19, 17-25, 25-19)

De bekertrekking had er voor gezorgd dat de twee hoogst spelende ploegen van Zwevezele tegen elkaar moesten spelen om uit te maken wie er kon doorstoten naar de achtste finales. Voor deze wedstrijd waren er, ondanks het zeer goede weer, heel veel supporters opgekomen om hun respectievelijke ploeg aan te moedigen. Elckerlyc B begon goed aan de wedstrijd en het was wachten tot halverwege de set vooraleer Elckerlyc A op voorsprong kwam (13-12). De dames van trainer/coach Inge Vael stonden goed te verdedigen en toonden dat ook zij een aardig potje kunnen volleyballen. Elckerlyc A kon op het eind van de set dan toch het verschil maken en won set 1 met 25-17. In set 2 kon Elckerlyc B nog langer stand houden en moest slechts bij 17-17 afhaken. Na een TO bij 20-17 kon Elckerlyc A zijn voorsprong nog vergroten en zo ook set 2 winnend afsluiten (25-19). Elckerlyc B wilde kost wat kost een setje winnen en deed dat met heel veel overtuiging in set 3. Op geen enkel moment kon Elckerlyc A aanspraak maken op setwinst en won Elckerlyc B set 3 met overtuigende cijfers (17-25). In set 4 kon Elckerlyc A onmiddellijk de voorgift ongedaan maken (4-4) en ook een drietal punten uitlopen (10-7). Elckerlyc B toonde, tot tevredenheid van haar supporters, heel veel veerkracht en kwam terug op gelijke hoogte (14-14). Nadien moesten ze wel de wet van de sterkste ondergaan en konden ze niet verhinderen dat Elckerlyc A set 4 won met 25-19 en zo kon doorstoten naar de achtste finales van de Beker van West-Vlaanderen. Al bij al een zeer aangename wedstrijd in een prima sfeer zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Wanneer de volgende wedstrijd wordt gespeeld is nog niet zeker. We houden jullie uiteraard op de hoogte. Tot dan!